Wie zijn we?

Met onze Labradorkennel Witton Le Wear, zijn we al meer dan 25 jaar met hart en ziel verbonden aan dit dierbare en trouwe hondenras. In ons gezin fokken we af en toe een nestje pups, waarbij de rasstandaard ons uitgangspunt is, maar gezondheid en karakter zijn daarbij ook zeker zo belangrijk.DSC_8348

Elk seizoen van het jaar bieden wij plek aan enkele oppas-labradors, die zich meteen thuis voelen in ons gezellige vrijstaande huis met grote tuin in het Gelderse Achterhoek.

Het begon allemaal in 1984, toen het zwarte Labradorteefje Doeska van mijn ouders na een vakantieoppas bij ons is gebleven. Het eerste nest puppy’s van Doeska bracht ons in contact met de echte Labradorwereld en daardoor kreeg ze al snel gezelschap van Twyford’s First Junniperberry (Jeanny).  Jeanny werd in 1986 Jeugdwinner in Amsterdam en was een fantastische stammoeder van een aantal nesten en generaties. Naast het showen hebben we meerdere KNJV en NLV jachtcertificaten gehaald met onze honden en vinden we dit een belangrijke raseigenschap.

Na een stop van ca. 10 jaar hadden we behoefte om een nieuwe start te maken en is in 2009 Bling’s Pearl van de Buutendiekers (Ruby) in ons gezin gekomen. Ruby is afkomstig van goede lijnen en heeft een zéér lief en solide karakter. Inmiddels heeft ze een nest van 9 prachtige pups voortgebracht en zien we haar als onze nieuwe stammoeder!

Jolanda Reuling Keurentjes